Forums » General (non-English)
De-ale elevilor nostri!!!
Replies: 5   Pages: 1   Most recent reply posted by: Dяαgoи Of Dяαgoŝ (Jun 20, 2006 11:37 AM)
Welcome, Guest
Login
Guest Settings
 Reply to this Topic  Post New Topic  Search Forum
Previous Topic
  Back to Topic List
Next Topic
Replies: 5   Pages: 1  
holly-molly`s

Posts: 95
Registered: Dec, 2004

De-ale elevilor nostri!!! Posted: Apr 12, 2005 8:01 AM
Reply
1. Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decit in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si n-o vorbea nimeni.

2. Poema "Miorita" circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa, din motive tehnice. In balada "Miorita" este vorba de trei ciobani care comploteaza impreuna sa-l omoare pe unul dintre ei. Ciobanul "Mioritei" a spus ca la cap sa-i puie diverse categorii de fluiere.

3. Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri. De *** venea primavara, haiducii cei harnici plecau in padure. Acolo ei cintau suflind din frunza si lasindu-i pe boieri cu buza umflata.

4. Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele.

5. Balada e o specie a liricii populare inventata de Ciprian Porumbescu.

6. Scoala Ardeleana nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare.

7. Alexandru Lapusneanu s-a tinut de cuvint atunci cind a spus: de ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu! Dovada ca azi cel mai intilnit nume este Popescu.

8. Poezia "Sburatorul" de Ion Has Radulescu este un omagiu adus aviatorilor romani.

9. Mircea cel Batrin a fost inmormintat la Cozia impreuna cu umbra sa.

10. In "Sobieschi si romanii" autorul descrie *** o mina de plaiesi au rezistat asediului perfid al puternicei armate din Iasi. In final, plaiesii, se predau in mod eroic, lasind cetatea neamtului.

11. Desi s-a ocupat mai mult cu turismul, Calistrat Hogas vorbea latina la perfectie.

12. Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia. In "Scrisoarea a treia" se desfasoara batalia de la Rovinari.

13. Conversatia dintre Baiazid si Mircea este descrisa cuvint cu cuvint, cu toate ca autorul n-a prea fost cine stie ce de fata.

14. Mircea cel Mare, care prima data a fost batrin, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in tot felul, ca pe o albie de porci. Cind Baiazid il intreaba arogant "Tu
esti Mircea?", domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii raspunde la fix: "Da-mparate!"

15. Pina la urma Mircea cel Mare, desi batrin il va ingenunchia pe trufasul otoman cu citeva proverbe si zicatori bine plasate.

16. Imparati cu care lumea nu putea sa se mai impace au venit si la noi in Romania si au cerut pamint si de baut, dar *** venira s-a lamurit cu cine are de-a face si s-a dus de-a berbeleacul cu pleava pulberata, c-au ramas doar citeva de bucati de eniceri si spahii fugind, dintre care este amintita "inspre Dunare, o mina."Anni_

Posts: 1
Registered: Mar, 2005

Re: De-ale elevilor nostri!!! Posted: May 8, 2005 2:31 PM
Reply
Uite asa se ridica si tara noastra..cu astfel de generatii care pana la urma ajung primari sau chiar presedinte :P si radem de ei cat sunt mici .... radem de noi cand se fac mai mari . )

-vlad-

Posts: 176
Registered: May, 2005

Re: De-ale elevilor nostri!!! Posted: Sep 4, 2005 7:12 PM
Reply
auziti oameni bagatima si pe mine in seama cand sunteti in joc mai mult prin camera 1 biliard mam saturat de atata engleza

- vlad - salut romanilor

Bogyo

Posts: 3
Registered: Jun, 2006

Re: De-ale elevilor nostri!!! Posted: Jun 17, 2006 11:58 PM
Reply
de joci biliard dá un clic si pe mine,mi-ar place sá te cunosc Holly Molly,ámi place *** te exprimi,án cam. de billiard eu joc án cea maghiará

Dяαgoи Of Dяαgoŝ

Posts: 17
Registered: Jun, 2006

Re: De-ale elevilor nostri!!! Posted: Jun 20, 2006 11:36 AM
Reply
holly molly`s de unde esti ??

Dяαgoи Of Dяαgoŝ

Posts: 17
Registered: Jun, 2006

Re: De-ale elevilor nostri!!! Posted: Jun 20, 2006 11:37 AM
Reply
holly`molly`s .. de unde esti ?

Replies: 5   Pages: 1  
Previous Topic
  Back to Topic List      Top of the page
Next Topic